Underhåll av kolsyredrivna vapen

"Kolsyredrivna vapen behöver inget underhåll?"

Har du hört dessa ord ska du absolut ignorera dem. Självklart kräver även dessa vapen underhåll, kanske något enklare än för fjäderdrivna vapen, men ändå underhåll.

När det gäller smörjning så är det rörliga delar och packningar som behöver smörjas. Packningarna är extremt känsliga för uttorkning och det är precis vad kolsyran bidrar med. Men det är enkelt att smörja dessa. Ladda vapnet med en av våra smörjpatroner art.nr: 11-2266 och skjut slut på innehållet i patronen, utan kulor. Det blir bättre effekt om du håller vapnet upp och ner under avfyrandet. Gör du detta till en vana vid ungefär var 10 :e kolsyrepatron kommer packningarna i ditt vapen hålla under många år.

Lämna heller aldrig en kolsyrepatron sittande i vapnet under en längre tid då du inte använder vapnet. Patronen trycker på ventilpackningen och kan få denna att deformeras. Rörliga delar smörjer du med ett lämpligt smörjmedel för luftvapen. Det lönar sig också alltid att torka av vapnet med en inoljad trasa eller putsduk, speciellt om du varit ute i fuktig väderlek. Använder du våra smörjpatroner behöver du inte smörja loppet på ditt vapen. När det gäller att "dra ur" loppet för att avlägsna blyrester läs våra skötselanvisningar för fjäderdrivna luftvapen.

Använd aldrig 5-56 eller WD-40 till ditt vapen om det inte är som så att du måste avlägsna rost, dessa medel förstör packningar och löser upp de riktiga smörjmedlen.

Ett tips är att droppa på en droppe av denna olja http://www.funstuff.se/produkt/Crosman-Pellgunoil på patronens topp innan du monterar den i pistolen, räcker med att göra det på var tredje patron.